Συνάντηση Δημάρχου Ρήγα Φεραίου με το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας

Συνάντηση Δημάρχου Ρήγα Φεραίου με το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας



Την Τετάρτη 17-05-2017 το απόγευμα το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτριο Νασίκα.
Ο Δήμαρχος συνεχάρη το νέο Δ.Σ. και ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία στη συνέχιση και διατήρηση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης του Συλλόγου.
Επιπλέον, τόνισε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για αγαστή συνεργασία και στήριξη σε κάθε προσπάθεια του Συλλόγου για διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που αναδεικνύουν στοιχεία πολιτισμού της περιοχής. Κατόπιν συζητήθηκαν διάφορα θέματα του Συλλόγου και ο τρόπος λειτουργίας του.
Τα μέλη του Δ.Σ. που επισκέφθηκαν το Δήμαρχο ήταν: ο Πρόεδρος , κ. Μπομπότης Κωνσταντίνος, η Αντιπρόεδρος, κα. Σαράντη-Κουσκουρίδα Γιαννούλα, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Συμπεθέρης Βασίλειος, ο Ταμίας, κ. Αλεξίου Άγγελος, οι Υπεύθυνοι χορευτικών τμημάτων, κ.κ. Καλόγηρος Γεώργιος και Γιάτσου Στέλλα, τα μέλη, κ. Παπατόλιας Απόστολος και Νιμπής Γεώργιος.
Ο Δήμαρχος πρόσφερε στο Δ.Σ. βιβλία με τη ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή και γραμματόσημα με τη μορφή του μεγάλου Επαναστάτη.
O Σύλλογος Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας, ιδρύθηκε το 1976, αποτελεί έναν από τους ζωντανότερους φορείς της παράδοσης και του πολιτισμού, όχι μόνο στην Μαγνησία αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς διαθέτει χορευτικά τμήματα όλων των ηλικιών, τα οποία ξεπερνούν τα 100 άτομα, καθώς και χορωδία αποτελούμενη από 20 και πλέον άτομα.
Σκοπός του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη και διατήρηση του δεσμού των καταγόμενων από το Περιβόλι μελών του, η διατήρηση και διάδοση της πλούσιας παράδοσης του Περιβολίου και γενικότερα η συμβολή του σε ζητήματα που αφορούν το Περιβόλι και τους Περιβολιώτες της Μαγνησίας. Αποτελεί εξάλλου ιδρυτικό μέλος (το 1984) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων (Π.Ο.Π.Σ.Β.).