Νίκησε την κατάθλιψη…Μίλα… Η 3η θεματική εβδομάδα υγείας από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Νίκησε την κατάθλιψη…Μίλα… Η 3η θεματική εβδομάδα υγείας από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου.


Τα τελευταία χρόνια ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων υποφέρει από κατάθλιψη . Η κατάθλιψη – άλλοτε ήπια και άλλοτε πιο βαριάς μορφής – μπορεί να οφείλεται σε γενετική προδιάθεση αλλά και να αποτελεί αντίδραση σε σοβαρά γεγονότα της ζωής του ατόμου. Οι άνθρωποι με κατάθλιψη αισθάνονται δυστυχία, κάνουν αρνητικές, “μαύρες σκέψεις “, τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τους άλλους. Επίσης, αδυνατούν να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο της ζωής τους, διότι αισθάνονται αδρανείς. Πολλοί υποφέρουν σιωπηλά κρατώντας κρυφά τα προβλήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αισθανόμενοι είτε υπερβολική ντροπή είτε ενοχή. Τέλος, αρκετά άτομα αναζητούν βοήθεια. Μπορούμε να την Νικήσουμε??
Το ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου συνεχίζοντας την εκστρατεία ενημέρωσης προσκαλεί τους δημότες στις ενημερωτικές ομιλίες με θέμα «Νίκησε την Κατάθλιψη…..Μίλα» που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017:
Στις 12:00 μ.μ στην αίθουσα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Βελεστίνου με ομιλήτρια την κα. Μπαλαμώτη Κ. Σοφία Ψυχολόγο, Απόφοιτο Ψυχολογίας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Msc Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Στις 18:30 στην αίθουσα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Στεφανοβικείου και στις 20:30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού και αθλητικού συλλόγου Ριζομύλου ”Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ’‘ με ομιλητή τον σύμβουλο ψυχικής υγείας κo Κωτούλα Αθανάσιο.
Σας περιμένουμε με πολλή χαρά να συζητήσουμε με τους ειδικούς συνεργάτες και μέλη του δικτύου του ΚΕ.Π. Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συλλόγους για την άριστη συνεργασία στην εκστρατεία ενημέρωσης.