Επαναπατρισμός του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου

Επαναπατρισμός του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου


Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συμπαρίσταται και ενισχύει την προσπάθεια του Δήμου της Μήλου για την συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών με στόχο τον επαναπατρισμό του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου.
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου ενημερώθηκαν ήδη για την προσπάθεια αυτή και συμφώνησαν το θέμα να έρθει για συζήτηση και λήψη απόφασης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η Αφροδίτη της Μήλου, το μοναδικό άγαλμα Ελληνιστικής Εποχής, αποτελεί το απόλυτο παγκόσμιο σύμβολο της πολιτιστικής κληρονομιάς και χρονολογείται περίπου το 100 ή 150 πχ.
Το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου όπως είναι γνωστό βρίσκεται μακριά από την πατρίδα μας «φιλοξενούμενο» στο μουσείο του Λούβρου.
Κλάπηκε από τους Γάλους το 1820 (χρόνια δύσκολα για την τουρκοκρατούμενη χώρα μας) και από τότε λείπει από την πατρίδα μας.
Στο νησί της Μήλου από όπου είναι η καταγωγή του βρίσκεται πλέον μόνο ένα αντίγραφο που εκτίθεται στο μουσείο του νησιού καθώς το Λούβρο «μας έκανε τη χάρη» να το στείλει ως δώρο.
Μπορείς να κλέψεις ένα άγαλμα όμως δεν μπορείς να κλέψεις ούτε την ιστορία του ούτε την καταγωγή του.
Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου που πήρε το όνομά του από τον μεγάλο εθνεγέρτη το Ρήγα Βελεστινλή πάντα ευαίσθητος σε θέματα πολιτισμού, συμπαρίσταται στο Δήμο της Μήλου και θα κάνει ότι είναι δυνατόν να ενισχύσει τον επαναπατρισμό του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου.
Πολλοί Δήμοι έχουν λάβει είδη ομόφωνες αποφάσεις και αναμένονται και οι υπόλοιποι.
Το θέμα δεν αφορά μόνο τους Δήμους αλλά όλους τους Έλληνες.
Γι αυτό καλούνται όλοι (Φορείς Πολίτες κλπ) να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή για την συγκέντρωση υπογραφών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.takeaphroditehome.gr και στο facebook: Take Aphrodite Home.