«Στο φως του φεγγαριού», βραδιά πανσελήνου στην Άνω Κερασιά

«Στο φως του φεγγαριού», βραδιά πανσελήνου στην Άνω Κερασιά

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου για ακόμη μία φορά διοργανώνει την πανσέληνο του Αυγούστου στη Άνω Κερασιά «Στο Φως του Φεγγαριού», μια εκδήλωση δίπλα στο παλιό καμένο σχολείο της Άνω Κερασιάς. Η εκδήλωση εντάχθηκε στις εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που γιορτάζει την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία ολόκληρης της Ελλάδας.
Επισφραγίζοντας τον πρόσφατο χαρακτηρισμό του μαρτυρικού χωριού της Άνω Κερασιάς Πηλίου, ως ιστορικού τόπου, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει στον εορτασμό της Πανσελήνου διοργανώνοντας την Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερασιωτών Πηλίου, μουσική βραδιά στο προαύλιο του παλιού Σχολείου του χωριού (χώρος «Τσαϊρι»).
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κερασιάς και θα εκτεθεί φωτογραφικό υλικό από τη συλλογή των Ν. Στουρνάρα και Κ. Αλεξάνδρου με αναφορά στην ιστορία της Κερασιάς, δίνοντας το δικό της χρώμα στους επισκέπτες της όμορφης αυτής βραδιάς.
Παράλληλα θα συμμετάσχουν με τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκη, Δ. Σαββόπουλου και πολλών άλλων οι εξής καλλιτέχνες: Νίκος Παρθένης (τραγούδι, κρουστά), Ζαφείρης Κουκουσέλης (πιάνο, πλήκτρα, ενορχήστρωση), Ιωάννα Τσιρώνη (τραγούδι, ντέφι), Δημήτρης Μπεφάνης (μπουζούκι, φωνητικά), Γιάννης Κουκουσέλης (κιθάρα) και Μαριάννα Λούμα (τραγούδι).
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης, 8.30 μ.μ
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
2421036987 (Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας)
6987150503 και 6979013238 (Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου)
2425350211 και 6978557617 (Δήμος Ρήγα Φεραίου)