Δύο σημαντικά έργα προς υλοποίηση στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Δύο σημαντικά έργα προς υλοποίηση στο Δήμο Ρήγα Φεραίου



Στην υλοποίηση δύο σημαντικών έργων προχωρά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Πρόκειται για την κατασκευή κόμβου εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Βελεστίνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου και συγκεκριμένα, την κατασκευή του Οδικού Κόμβου μεταξύ των οδών Φερών – Ηρώων Βελεστινιωτών Αλβανικού Έπους – Κων/νου Καραμανλή στην Περιοχή Κεφαλόβρυσου, προϋπολογισμού δαπάνης 9.000 € και  την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και επισκευής των Σχολείων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου, όπου η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσόν των 75.000,00 €.
Ειδικότερα, με την κατασκευή κόμβου στο ανωτέρω σημείο διαμορφώνεται ο σημερινός ελεύθερος οδικός κόμβος, σε κόμβο κυκλικής κίνησης οχημάτων. Η υποχρεωτική πορεία κυκλικής κίνησης, επιβάλλει τη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων πρόσβασης στον κυκλικό κόμβο, με αποτέλεσμα την αύξηση της οδικής ασφάλειας, το οποίο είναι και το ζητούμενο. Σήμερα, με την υπάρχουσα οδική διάταξη, όχι μόνο δεν επιτυγχάνεται η μείωση της ταχύτητας των οχημάτων, αλλά δεν εφαρμόζεται και η αντίστοιχη προτεραιότητα όπως αυτή ορίζεται από τον Κ.Ο.Κ. Για τη σωστή και ασφαλή κίνηση πεζών και οχημάτων θα τοποθετηθεί οριζόντια και κατακόρυφη οδική σήμανση.
Σχετικά με τη συντήρηση και την επισκευή των σχολικών μονάδων του Δήμου, ορισμένες από τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν αποκατάσταση σπασμένων επιφανειών, οροφών και τμημάτων αύλειου χώρου, μόνωση σωληνώσεων θέρμανσης, αντικατάσταση κουφωμάτων, περιφράξεις σχολείων, αντικατάσταση υδρορροών, προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κάδων απορριμμάτων, συντήρηση τουαλετών και τσιμεντόστρωση δαπέδου τμήματος αύλειου χώρου.
Γενικότερα, σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα θα γίνει έλεγχος σιδηρών, αλουμινένιων & ξύλινων κατασκευών, ηλεκτρικών & υδραυλικών δικτύων, έλεγχος και αντικατάσταση ηλεκτρικών πινάκων, έλεγχος τουαλετών, έλεγχος και εγκατάσταση αντικεραυνικής προστασίας, καθώς και προμήθεια λουκέτων θυρών αιθουσών.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ρήγα Φεραίου, κ. Σταύρος Χατζής δήλωσε σχετικά με την επισκευή των σχολείων «Πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελούν τα σχολεία και δίνουμε ιδιαίτερη βάση στη σωστή λειτουργία τους. Με το συγκεκριμένο έργο δίνουμε λύση σε πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούσαν εδώ και χρόνια μαθητές, δασκάλους και καθηγητές. Τα προβλήματα, βέβαια, τα αντιμετωπίζουμε όχι μόνο με το συγκεκριμένο έργο αλλά καθημερινά με τα συνεργεία του Δήμου και βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους Διευθυντές των σχολείων του Δήμου μας».
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας δήλωσε «Προχωράμε στην υλοποίηση δύο σημαντικών έργων για το Δήμο μας που θα εξασφαλίζουν ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας των δημοτών μας από τη μία και λειτουργίας των σχολικών μονάδων από την άλλη. Ήδη, η επισκευή και συντήρηση των σχολείων έχει ξεκινήσει και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποκατασταθεί κάθε βλάβη και ζημία που ταλαιπωρεί εκπαιδευτικούς και μαθητές ενώ άμεσα θα ξεκινήσει και το έργο κατασκευής του κόμβου, λύνοντας το σοβαρό πρόβλημα της κυκλοφορίας οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο μειώνοντας αισθητά τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος».