Παρουσία Δημάρχου Ρήγα Φεραίου στην έκθεση Φωτογραφίας με θέμα την «Προπολεμική Κερασιά»

Παρουσία Δημάρχου Ρήγα Φεραίου στην έκθεση Φωτογραφίας με θέμα την «Προπολεμική Κερασιά»














Στα εγκαίνια της έκθεσης που διοργανώθηκε από τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου και το Κέντρο Ιστορίας & Πολιτισμού Κερασιάς με θέμα «Εικόνες της προπολεμικής Κερασιάς μέσα από το φακό του έφηβου Νίκου Στουρνάρα» παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 στο Κέντρο Τέχνης «Giorgio de Chirico» και η έκθεση παρουσιάζει εικόνες από την ιστορία της Κερασιάς, Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, η οποία έχει αναγνωριστεί ως μαρτυρικό χωριό, καθώς υπέστη ολική καταστροφή με πολλά θύματα από τη γερμανική κατοχή.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Δημήτρης Νασίκας ανέφερε σχετικά «Πρόκειται για μία μοναδική συλλογή εικόνων ανεκτίμητης ιστορικής και λαογραφικής αξίας που διατηρεί στη μνήμη των Κερασιωτών την ιστορία τους και αναδεικνύει τόσο την Τοπική Κοινότητα Κερασιάς ως χωριό της φωτογραφίας όσο και το Δήμο μας, το Δήμο Ρήγα Φεραίου.
Σημαντική σε όλο αυτό το φωτογραφικό δημιούργημα που θα απολαύσουμε σήμερα, η συμβολή του Νίκου Στουρνάρα αλλά και όλης της οικογένειας Στουρνάρα που το φωτογραφικό ταλέντο τους ξεκινά από το μακρινό παρελθόν στα τέλη περίπου του 19ου αιώνα και φτάνει στο σήμερα με τη σημερινή 4η γενιά της οικογένειας να συνεχίζει, να διατηρεί και να προβάλλει όλη αυτή την πολύτιμη παρακαταθήκη.
Η Κερασιά αποτελεί ένα από τα ομορφότερα χωριά του Δήμου μας που βίωσαν τη γερμανική θηριωδία με μεγάλες καταστροφές αλλά και θύματα κατά την περίοδο της Κατοχής, γι’ αυτό και έχει αναγνωριστεί ως μαρτυρικό χωριό.
Ο Δήμος, ως εκφραστής των τοπικών κοινωνιών, σέβεται την ιστορία του κάθε τόπου και στηρίζει πάντα κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία αναζήτησης και αποτύπωσης της, όπως έχει καταφέρει να κάνει η οικογένεια Στουρνάρα με τη φωτογραφική τέχνη τους μέσα από τις εικόνες αυτές.
Συγχαρητήρια πολλά στους δημιουργούς, στους διοργανωτές, σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα στην οικογένεια Στουρνάρα που σε συνεργασία με τον κ. Χαράλαμπο Αλεξάνδρου, τον Πρόεδρο του Κ.Ι.ΠΟ.ΚΕ προβάλλουν την ιστορία της Κερασιάς».