Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας

Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας



Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ έλαβε χώρα στα Ιωάννινα από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2017 συμμετείχε ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας.
Τα θέματα που απασχόλησαν το Συνέδριο αφορούσαν την παρουσίαση έξυπνων συστημάτων διαχείρισης και μηχανισμών υποστήριξης των ΟΤΑ στα πλαίσια της νέας εποχής ψηφιακού μετασχηματισμού. Παράλληλα, άλλες θεματικές ενότητες που συζητήθηκαν αφορούσαν την κοινωνική πολιτική, την υγεία και την απασχόληση, το μεταναστευτικό και δημογραφικό ζήτημα, ζητήματα λειτουργίας δημοτικών Μ.Μ.Ε., περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας. Συζητήθηκε, επίσης, η χρηματοδότηση επενδυτικών έργων Ο.Τ.Α. μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και ΕΤΕΠ, σε συνεργασία με την Π.Ε.Τ.Α Α.Ε, καθώς και η χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων για τη διενέργεια επενδύσεων αναβάθμισης και εξοικονόμησης πόρων στην Αυτοδιοίκηση προκειμένου να στηριχθούν αναπτυξιακά οι Δήμοι.
Ο κ. Νασίκας, δήλωσε για το Συνέδριο «Βασικός άξονας του Συνεδρίου αποτέλεσε η ενίσχυση και ισχυροποίηση των Δήμων με προτεραιότητα πάντα τους δημότες. Η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο τρόπος λειτουργίας της πρέπει να απασχολεί άμεσα και ουσιαστικά το Κράτος πριν από οποιαδήποτε μεταρρύθμιση, διότι βρίσκεται σε άμεση συνοχή με τους πολίτες».