Πλούσια πολιτιστικά στοιχεία στην εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου 

Πλούσια πολιτιστικά στοιχεία στην εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου 


 
 
 














Την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου με σκοπό την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου και φαρμακείου.

Όσοι συμμετείχαν αλλά και όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση βοήθησαν στη συγκέντρωση ειδών απαραίτητων για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των δημοτών που έχουν ανάγκη και αδυνατούν να καλύψουν τα προς το ζην.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο π. Αθάνασιος Τράικος, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Νασίκας Δημήτριος, ο περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας, κ. Λουφόπουλος Δημήτρης, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Πρίντζος Νικόλαος και Παπαϊωάννου Γιάννης, ο υπεύθυνος του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου και δημοτικός σύμβουλος, κ. Σκρίμπας Ιωάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ.κ. Παλληκάρης Δημήτρης, Βλάχος Αθανάσιος και Γκογκινούδης Τριαντάφυλλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, κ. Παπατόλιας Γεώργιος και η Πρόεδρος της Τ.Κ Κερασιάς, κα Χασιώτη Αντωνία.
Την εκδήλωση συντόνισε ο χοροδιδάσκαλος, κ. Λουλούδης Ιωάννης. Οι σύλλογοι του Δήμου που έλαβαν μέρος και παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, δρώμενα κάλαντα και τραγούδια Χριστουγέννων ήταν:
Ο σύλλογος Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας, η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ποντίων Βελεστίνου «ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βελεστίνου «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ», ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Ριζομύλου «Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ», ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Στεφανοβικείου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αερινού, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κεραμιδίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Καναλίων «Ο ΗΤΑΥΡΟΣ».
Συμμετείχαν, επίσης, με τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων οι σύλλογοι Νεολαίας και Γυναικών του Δήμου.
Ο Δήμαρχος, κ. Νασίκας Δημήτριος ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές και τόνισε: «Η αποψινή συνάντηση όλων των Συλλόγων του Δήμου αποτελεί συνάντηση  αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς. Μέσα από τον πολιτισμό και την παράδοση, είναι εντυπωσιακό πως όλοι οι φορείς σήμερα δημιουργούν μία μοναδική βραδιά που δεν κρύβει μόνο ώρες εορταστικής απόλαυσης αλλά κυρίως ουσιαστικής ενίσχυσης των συνανθρώπων μας, ευαισθησίας και προβληματισμού για την οικονομική σκληρότητα που πλήττει οικογένειες και μεμονωμένα άτομα».
Ο Αντιδήμαρχος, κ. Πρίντζος Νίκος ευχήθηκε με τη σειρά του καλές γιορτές και αναφέρθηκε: «Εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά υγεία, ευτυχία και ο νέος χρόνος να μας κάνει ακόμη πιο δημιουργικούς και να ενεργούμε πάντα με πνεύμα συνεργασίας και προσφοράς. Η σημερινή εκδήλωση δεν αποτελεί απλά μια γιορτή αλλά μια γιορτή αγάπης και ανθρωπιάς, αλληλοβοήθειας και συμπαράστασης στους συνδημότες μας που στερούνται τα αναγκαία για την επιβίωση τους. Συγχαρητήρια σε όλους για τη συμβολή σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια».