Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ενημερώνει και ευαισθητοποιεί του μαθητές για τα ζώα

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ενημερώνει και ευαισθητοποιεί του μαθητές για τα ζώα


Ενημερωτικά έντυπα σχετικά με το τι πρέπει να γνωρίζουμε και τι οφείλουμε να πράττουμε σχετικά με τα ζώα διένειμε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε όλους τους μαθητές των σχολείων του Δήμου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί με ενημερωτικές ομιλίες και ημερίδες που θα ακολουθήσουν από ειδικούς επιστήμονες-κτηνιάτρους για την ορθότερη και ουσιαστικότερη πληροφόρηση όλων.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις ανάγκες των ζώων που δεν διαφέρουν από των ανθρώπων, καθώς και αυτά αναζητούν φαγητό, νερό, στέγη, περίθαλψη, ανάγκες που ο καθένας μας μπορεί να καλύψει και να προσφέρει ακόμη και στα αδέσποτα ζώα.
Το ενημερωτικό έντυπο παρότρυνε και συμβουλεύει όλους να μην αγοράζουν αλλά να υιοθετούν ζώα, καθώς πολλά ζώα βρίσκονται εγκλωβισμένα και εξαντλούνται από τη συνεχή εκμετάλλευση τους προς αναπαραγωγή.
Επιπλέον, δόθηκαν οδηγίες σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε, όπως να ενημερώνουμε την Αστυνομία ή τον Εισαγγελέα σε περιπτώσεις κακοποίησης και θανάτωσης ζώου, διότι ο νόμος προβλέπει ποινές φυλάκισης και χρηματικές ποινές μεγάλου ύψους για την διάπραξη των συγκεκριμένων πράξεων, να ακολουθούμε τη διαδικασία της στείρωσης εάν δεν θέλουμε τα ζώα μας να αναπαράγονται, καθώς η στείρωση προστατεύει την υγεία του ζώου από ασθένειες, όπως ο καρκίνος του μαστού είτε από μεταδιδόμενα νοσήματα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος των ζώων.
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας, δήλωσε: «Διανείμαμε σε όλα τα σχολεία του Δήμου ενημερωτικά έντυπα προκειμένου όλοι οι μαθητές να γνωρίζουν πως πρέπει να ενεργούμε στις περιπτώσεις αδέσποτων και μη ζώων, ώστε να αποφεύγονται κρούσματα κακοποίησης και βασανισμού. Θέλουμε οι μαθητές να υιοθετήσουν ως αρχή τους ότι ενημερωνόμαστε, ευαισθητοποιούμαστε και φροντίζουμε, όπως αναφέρουμε και στο έντυπο. Οι ενέργειες μας αυτές έγιναν σε συνεργασία με αρμόδιους επιστήμονες επί του θέματος και κτηνιάτρους, με τους οποίους θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων».
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας, κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου αναφέρθηκε: «Προβαίνουμε σε ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών μας σχετικά με τα αδέσποτα ζώα ξεκινώντας από τους μαθητές του Δήμου, στους οποίους, εκτός από τα έντυπα που τους δόθηκαν θα ακολουθήσουν και ενημερωτικές ομιλίες. Η αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων αποτελεί ένα από τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο μας και οφείλουμε όλοι να δείξουμε την ανάλογη συμπεριφορά».