Έναρξη του αποκριάτικου κυνηγιού του κρυμμένου θησαυρού στο Βελεστίνο

Έναρξη του αποκριάτικου κυνηγιού του κρυμμένου θησαυρού στο Βελεστίνο


Την έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ρήγα Φεραίου σηματοδότησε η έναρξη του Κυνηγιού του Κρυμμένου Θησαυρού, την Πέμπτη 15-02-2018 και ώρα 21.30 μ.μ στο Βελεστίνο.
Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν την Πέμπτη, οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες δεν πτοήθηκαν αλλά συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου και με αποκριάτικη διάθεση και ζωντάνια, σηματοδότησαν την έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων.
Οι νέοι της περιοχής οργανωμένοι σε ομάδες υποβλήθηκαν στην πρώτη δοκιμασία του παιχνιδιού από την Οργανωτική Επιτροπή, γνωστή ως «ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΙ», που ήταν να λύσουν γρίφο που είχε δημιουργηθεί από άλλη ομάδα και οι τέσσερις πιο γρήγορες ομάδες που αναδείχθηκαν, θα διαγωνιστούν την Κυριακή για την πρώτη βοήθεια.
Παράλληλα, οι ομάδες έλαβαν και την αμέσως επόμενη δοκιμασία, την οποία πρέπει να φέρουν εις πέρας έως τη συνέχεια του παιχνιδιού, που θα ακολουθήσει την Κυριακή 18-02-2018 και ώρα 12.30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία του Βελεστίνου. Οι ομάδες θα πρέπει μέσα από δοκιμασίες και λύνοντας γρίφους να φτάσουν στον Κρυμμένο Θησαυρό, που η Επιτροπή έχει καλά Κρυμμένο και εκτός αυτού θα κερδίσουν και ένα διήμερο ταξίδι στη Λίμνη Πλαστήρα από το Σύλλογο Νεολαίας Βελεστίνου «ΕΝΟΔΙΑ». Κατόπιν, θα ακολουθήσει καρναβαλική παρέλαση στον Κεντρικό Πεζόδρομο Βελεστίνου και ώρα 17.00, με όλες τις ομάδες του θησαυρού, με συλλόγους και σχολεία και με ρυθμούς Samba Reggae και Samba Afro από το γνωστό σύνολο Αφροβραζιλιάνικων κρουστών, τους Caracatu.
Στην έναρξη παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Νικόλαος Πρίντζος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους Καλή Αποκριά και καλή επιτυχία στις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού. Ευχαρίστησε, επίσης, όλους τους συμμετέχοντες που εθελοντικά συνέβαλαν και βοήθησαν και φέτος στη διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων και αναφέρθηκε στο έπαθλο που θα δοθεί από το Δήμο στην ομάδα που θα παρελάσει με την καλύτερη αμφίεση. Τόνισε ότι ο Δήμος ενισχύει και είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια που στηρίζουν και συμμετέχουν οι νέοι της περιοχής και είναι ενθαρρυντική η τόσο μεγάλη συμμετοχή.