Παραχώρηση των εναπομεινάντων δημοσίων εκτάσεων περιμετρικά της Λίμνης Κάρλας σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για καλλιέργεια

Παραχώρηση των εναπομεινάντων δημοσίων εκτάσεων περιμετρικά της Λίμνης Κάρλας σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για καλλιέργεια



Την Τρίτη 10 Απριλίου 2018 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου για πολλοστή φορά το θέμα της παραχώρησης των εναπομεινάντων δημοσίων εκτάσεων περιμετρικά της Λίμνης Κάρλας σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για καλλιέργεια, επειδή οι αγρότες δικαιούχοι είναι κάτοικοι των παρακαρλίων χωριών που ανήκουν στο Δήμο.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό γιατί αφορά περίπου 9.500 στρέμματα που θα πρέπει να διανεμηθούν σε περίπου 300 αγρότες και δεν απασχόλησε για πρώτη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο.
 
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου δήλωσε: «Παρ’ όλες τις προσπάθειές μας δυστυχώς τελικά έγινε όπως φοβόμασταν.
Ενώ αυτό το θέμα έπρεπε να έχει λυθεί από τον Οκτώβριο του 2017 φτάσαμε στον Απρίλιο του 2018 (λίγες μέρες πριν τη λήξη των δηλώσεων ΟΣΔΕ) και προσπαθούμε την τελευταία στιγμή να πείσουμε για παράταση προκειμένου να μπορέσουν οι αγρότες να τα δηλώσουν τουλάχιστον στο ΟΣΔΕ.
Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου για το θέμα αυτό εκτός από τις δημόσιες αναφορές του στον τοπικό τύπο, εκτός από τις προσωπικές και τηλεφωνικές αναφορές σε όλους τους αρμόδιους, έφτασε μέχρι το γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κόκκαλη (έγκαιρα και όχι τελευταία στιγμή) στον οποίο και έθεσε το θέμα.
Το οξύμωρο είναι ότι τότε λάβαμε τη διαβεβαίωση του Υφυπουργού ότι το θέμα θα λυνόταν σύντομα. Δυστυχώς όμως έως σήμερα το θέμα παραμένει άλυτο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της κας Κολυνδρίνη (Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας) το θέμα τέθηκε έγκαιρα και στον ίδιο τον Υπουργό κ. Αποστόλου.
Μετά απ’ όλες αυτές τις ενέργειες που έχουν γίνει διερωτόμαστε τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να μπορέσει να δοθεί λύση σε ένα τόσο απλό θέμα;
Ως Δήμος Ρήγα Φεραίου στην συνεδρίαση της Τρίτης αποφασίσαμε τη δημοσιοποίηση και πάλι του θέματος και την αποστολή ακόμη μίας επιστολής σε όλους τους αρμόδιους.
Επισημαίνουμε ότι αυτή τη φορά δεν πρέπει να δοθεί πάλι μια προσωρινή λύση και να φτάσουμε του χρόνου τέτοια εποχή να συζητάμε τα ίδια, γιατί αυτό που συμβαίνει σήμερα έγινε και πέρσι και πρόπερσι.
Πρέπει η λύση που θα δοθεί να είναι οριστική και μόνιμη.»