Οριστικό τέλος στο πρόβλημα ύδρευσης του Στεφανοβικείου

Οριστικό τέλος στο πρόβλημα ύδρευσης του Στεφανοβικείου


Οριστικό τέλος δόθηκε από το Δήμο Ρήγα Φεραίου στο χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης της Τ.Κ. Στεφανοβικείου. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 στις 12.00 το μεσημέρι ενεργοποιήθηκε ο διακόπτης έναρξης λειτουργίας του αντλιοστασίου και το Στεφανοβίκειο υδροδοτήθηκε από την δική του γεώτρηση με άριστης ποιότητας νερού και μεγάλης παροχής.
Το Στεφανοβίκειο αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα έλλειψης πόσιμου νερού από το έτος 2011 με αποτέλεσμα οι κάτοικοι έως και το 2015, χρονιά που δόθηκε η πρώτη λύση υδροδότησης από τη σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου και τη ΔΕΥΑΡΦ, με μίσθωση γεώτρησης κατόπιν διαγωνισμού, κάλυπταν τις ανάγκες τους με εμφιαλωμένα νερά ή με προμήθειες πόσιμου νερού από τη γύρω περιοχή. Πλέον, από τις 11 Ιουλίου λειτουργεί γεώτρηση, την αδειοδότηση της οποίας πέτυχε η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΡΦ σε δημοτικό χώρο από ιδίους πόρους προχωρώντας σε ανόρυξη και αξιοποίηση της.
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να παρέχουμε στους δημότες μας και να τους εξασφαλίζουμε το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό. Το Στεφανοβίκειο αντιμετώπιζε χρόνια πρόβλημα ύδρευσης. Φέτος δώσαμε την οριστική λύση στο πρόβλημα υδροδότησης του χωριού, οι κάτοικοι του οποίου μπορούν πλέον να έχουν νερό από γεώτρηση δική τους και να καταναλώνουν πόσιμο νερό αρίστης ποιότητας και ικανοποιητικής ποσότητας. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και ως δημόσιο αγαθό πρωτίστως για τη σημερινή Δημοτική Αρχή αυτό που προέχει είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων ποσοτήτων νερού αρίστης ποιότητας για τους δημότες όλου του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου και εγώ προσωπικά, ως δήμαρχος, νιώθω υπερήφανος, διότι ως Δημοτική Αρχή καταφέραμε να κάνουμε πράξη τη δέσμευση που είχαμε αναλάβει. Να λύσουμε το πρόβλημα του νερού στο Στεφανοβίκειο. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε και τη μεγάλη στενότητα των οικονομικών που ταλανίζει όλους μας σε όλους τους τομείς, πετύχαμε συντονισμένα, οργανωμένα, με υπεύθυνο σχεδιασμό και ιδίους πόρους να φέρουμε εις πέρας το έργο της υδροδότησης της Τ.Κ. Στεφανοβικείου ολοκληρώνοντας επιτυχώς το στόχο που θέσαμε από κοινού με τη ΔΕΥΑΡΦ, μη σταματώντας έως και σήμερα να δίνουμε λύσεις προς εξυπηρέτηση των δημοτών. Εμείς, συνεχίζουμε μέσα από τη ΔΕΥΑΡΦ και το Δήμο Ρήγα Φεραίου να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ορθολογική διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων της περιοχής μας ώστε να προάγουμε την εξοικονόμηση νερού και την προστασία των δημοτών – καταναλωτών που χρησιμοποιούν το νερό».