Ψηφιακή -Διαδραστική εφαρμογή Κινητών Συσκευών για την προβολή του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Ψηφιακή -Διαδραστική εφαρμογή Κινητών Συσκευών για την προβολή του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Πρόταση του ΠΑΑ 2014-2020 στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/ Leader της ΟΤΔ Ε.Α.Π. Α.Ε. με τίτλο «iRigasferaios – Ανάπτυξη Ολοκληρωμένης Ψηφιακής Διαδραστικής Εφαρμογής Κινητών Συσκευών για την Προβολή των Τοπικών Φυσικών και Πολιτιστικών Τουριστικών Πόρων της Περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου» θα υποβάλλει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου μετά από απόφαση έγκρισης της υποβολής πρότασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, το έργο αποσκοπεί στην ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης ψηφιακής διαδραστικής εφαρμογής προβολής του Δήμου Ρήγα Φεραίου ως χώρου, των πόρων του και των τουριστικών του επιχειρήσεων για λειτουργία σε κινητά τηλέφωνα και tablets. Η εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να περιηγείται στο δήμο τόσο από τον τόπο κατοικίας του, βλέποντας όλο το χάρτη του και λαμβάνοντας ολοκληρωμένες πληροφορίες για τους πόρους και τις τουριστικές του επιχειρήσεις, όσο και σε πραγματικό χρόνο περιήγησης/ ξενάγησης. Η εξ αποστάσεως εφαρμογή θα είναι στατική, ενώ η εφαρμογή που θα λειτουργεί κατά την περιήγηση θα είναι δυναμική, καθώς όπως θα περπατάει ο χρήστης θα μπορεί να παίρνει πληροφορίες για όλους τους πόρους που συναντά στο δρόμο του. Το ίδιο θα μπορεί να κάνει και στατικά από το κατάλυμά του, πηγαίνοντας σε όποιο σημείο της περιοχής ενδιαφέροντος επιθυμεί.

Βασικός στόχος της εφαρμογής είναι η ολοκληρωμένη πληροφόρηση του επισκέπτη σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος (αρχαιολογικού, ιστορικού, θρησκευτικού, αρχιτεκτονικού), περιοχές φυσικού κάλλους, αξιοθέατα αλλά και θεματικές ή μη διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Η εφαρμογή θα παρέχει πληροφορίες για τα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί ο χρήστης, για τα σημεία που μπορεί να διανυκτερεύσει, για τον τρόπο μετακίνησής του στην περιοχή, για τις επιλογές που μπορεί να έχει για φαγητό ή/και διασκέδαση, κ.ο.κ. Θα του παρέχει, ως εκ τούτου, όλα τα στοιχεία που μπορούν να αυξήσουν την τουριστική του εμπειρία στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, με εύκολο και πρακτικό τρόπο, έτσι ώστε να αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή της περιοχής στο μέλλον για άλλους πιθανούς επισκέπτες.

Η εφαρμογή θα παρέχει, επιπλέον, τη δυνατότητα πολυγλωσσικότητας, χωρίς περιορισμό στον αριθμό των γλωσσών που μπορεί να εξυπηρετήσει.

Η εφαρμογή θα εξασφαλίζει την προσβασιμότητα στα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). με την εξασφάλιση συμβατότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και συστημάτων με διαδεδομένες υποστηρικτικές τεχνολογίες και τεχνικά βοηθήματα που χρησιμοποιούν τα ΑμεΑ (π.χ. αναγνώστες οθόνης, ειδικοί διακόπτες και συστήματα αλληλεπίδρασης, μεγεθυντές οθόνης).

Ο χρήστης θα πρέπει να μπορεί να βάλει στη σειρά τα σημεία και να δημιουργήσει μια διαδρομή. Θα υπολογίζεται αυτόματα το μήκος της και η τυπική διάρκειά της (με βάση μια μέση ταχύτητα βαδίσματος).

Επίσης, θα υπάρξει μέριμνα σχετικά με τη δυνατότητα αποτελεσματικής υλοποίησης ενεργειών στοχευμένης ψηφιακής προώθησης και προβολής στους δυνητικούς τουριστικούς επισκέπτες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, μέσω διαδεδομένων κοινωνικών δικτύων.

Το συγκεκριμένο έργο θα ενισχύσει την τουριστική προβολή του δήμου και θα αυξήσει την επισκεψιμότητα, καθώς συνάδει με τον σύγχρονο τρόπο ζωής μέσω της τεχνολογίας.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα leader.