Επιστολή του Δημάρχου Δημ. Νασίκα στον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης για ένταξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο πρόγραμμα De minimis

Επιστολή του Δημάρχου Δημ. Νασίκα στον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης για ένταξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο πρόγραμμα De minimis


Την ένταξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου στις περιοχές που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα De minimis για την καλλιέργεια αχλαδιάς ζητεί ο Δήμαρχος Δημ. Νασίκας, με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη.
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας – μεταξύ άλλων – αναφέρει:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Εκτιμώντας τη διάθεσή σας για στήριξη στον αγροτικό κόσμο, αιτούμαστε την ένταξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου στις περιοχές που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα De minimis για την καλλιέργεια αχλαδιάς.
Παρακαλούμε να συνεκτιμήσετε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν κατ’ επανάληψη προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας, που αφορούν στην μειωμένη παραγωγή αχλαδιών, χωρίς, ωστόσο, να ενταχθούν σε κάποιο Κρατικό Οικονομικό Πρόγραμμα Ενισχύσεων, σε βαθμό που προβληματίζονται οι παραγωγοί μας για την βιωσιμότητα των αγροτικών τους εκμεταλλεύσεων, λαμβάνοντας υπόψη και το γενικότερο οικονομικό αδιέξοδο του αγροτικού κόσμου.
Τα προβλήματα προέρχονται κυρίως από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια των κρίσιμων για την παραγωγή, σταδίων.
Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, προκειμένου να στηριχθεί το ανωτέρω αίτημα».