Με τον συντονιστή εκπαιδευτικού έργου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου – Προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου η ομαλή λειτουργία των σχολείων

Με τον συντονιστή εκπαιδευτικού έργου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου – Προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου η ομαλή λειτουργία των σχολείων

Τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου για την Α΄/θμια Εκπαίδευση, του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας κ. Ιωάννη Χριστάκη και τους διευθυντές σχολείων του Δήμου υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας.

Στις αρμοδιότητες του κ. Χριστάκη εντάσσονται και τα σχολεία Α΄/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου και στο πλαίσιο αυτό έγινε η συνάντηση γνωριμίας με τον Δήμαρχο της πόλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο κ. Απόστολος Νασίκας, Διευθυντής Δημοτικού σχολείου Στεφανοβικείου, ο κ. Χρήστος Δημητρίου, Διευθυντής Δημοτικού σχολείου Ριζομύλου, ο κ. Δημήτρης Γιαννουλής, Διευθυντής 1ου Δημοτικού σχολείου Βελεστίνου και ο κ. Βασίλειος Τσέκος, Διευθυντής 2ου Δημοτικού σχολείου Βελεστίνου «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ».

Ο Συντονιστής, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου και ο κ. Νασίκας αντάλλαξαν απόψεις για τον καλύτερο συντονισμό και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων που λειτουργούν στις δημοτικές κοινότητες.

Άλλωστε αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή η ομαλή λειτουργία των σχολείων όπου οι μαθητές παίρνουν τα απαραίτητα εφόδια για να διαμορφώσουν το μέλλον τους.

Αυτό μάλιστα επισήμανε ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας προς τον Συντονιστή, εκφράζοντας επίσης την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επιπλέον ο κ. Δ. Νασίκας εξέφρασε τη διάθεση του Δήμου Ρήγα Φεραίου να συμμετέχει στην ενίσχυση των σχολικών μονάδων με υλικοτεχνική υποδομή.

«Η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου μας αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική μας αρχή. Θέλουμε σχολεία πρότυπα και αυτό το πετυχαίνουμε με τις δυνάμεις που διαθέτουμε. Οι μαθητές του Δήμου μας περνούν κάποιες ώρες καθημερινά στις σχολικές αίθουσες και οι συνθήκες θα πρέπει να είναι ικανοποιητικές» επισήμανε ο κ. Νασίκας.

Ο δήμαρχος προσέφερε στον κ. Χριστάκη αναμνηστικά δώρα από τη ζωή και το έργο του Ρήγα και μια συλλογή γραμματοσήμων με θέμα τον Ρήγα Βελεστινλή.