Ομόφωνη στήριξη του Δ.Σ. Ρήγα Φεραίου στον αγώνα των αγροτών

Ομόφωνη στήριξη του Δ.Σ. Ρήγα Φεραίου στον αγώνα των αγροτών

 

Ομόφωνα εγκρίθηκε το ψήφισμα της δημοτικής αρχής Ρήγα Φεραίου υπέρ των αγροτών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου.
Στη τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Νασίκας αναφέρθηκε στην αγωνιστικότητα των αγροτών στο μπλόκο του Αερινού και είπε ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου, αλλά και μέσω δελτίων Τύπου θα προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα των αγροτών του Δήμου.
Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει να συσταθεί Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των αγροτών.
Στη συνεδρίαση του Σώματος συμμετείχαν κι εκπρόσωποι των αγροτών, οι οποίοι ζήτησαν τη στήριξη του Δήμου στον αγώνα τους κι ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη συμπαράστασή τους.
Ο εκπρόσωπος των αγροτών Δημ. Σπαθής ανέφερε ότι ο αγώνας που κάνουν οι αγρότες, με την πανελλαδική κινητοποίησή τους, είναι αγώνας επιβίωσής τους και ζήτησε συμπαράσταση από το Δημοτικό Συμβούλιο, με την έκδοση ψηφίσματος.
Επίσης, ο εκπρόσωπος των αγροτών Νικ. Αγγελής αναφέρθηκε στον αγώνα, στο συλλαλητήριο που έγινε στο Βόλο από τους αγρότες του μπλόκου του Αερινού, μαζί με τους αγρότες του Πηλίου. Επίσης, ευχαρίστησε τη Δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών.
Το Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου υπέρ των αγροτών
Στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου υπέρ των αγροτών που εγκρίθηκε ομόφωνα τονίζεται:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου εκφράζει τη συμπαράστασή του στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ως κατεξοχήν αγροτικός Δήμος, στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις και συμπαραστέκεται στους χιλιάδες αγροκτηνοτρόφους. Οι αγρότες είναι από τις ελάχιστες παραγωγικές δυνάμεις που έχουν απομείνει και προσφέρουν στην επιβίωση της χώρας στους καιρούς της κρίσης, αποτελώντας τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Θα είμαστε δίπλα στον αγώνα τους.»