Παραμυθο-ταξίδι στην ιστορία και στα Χριστούγεννα για τα παιδιά του δήμου Ρήγα Φεραίου

Παραμυθο-ταξίδι στην ιστορία και στα Χριστούγεννα για τα παιδιά του δήμου Ρήγα Φεραίου

Ο Δήμος  Ρήγα Φεραίου και το Κέντρο Κοινότητας  στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για παιδιά διοργάνωσε μια τριήμερη  εκδήλωση για παιδιά  σχολικής ηλικίας  (πρώτων τάξεων του Δημοτικού), τα  «Παραμυθο-ακούσματα στο Κεφαλόβρυσο» στις  16,17,18 Δεκεμβρίου 2019 στον Εκθεσιακό Χώρο, Κέντρο Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής». Στα πλαίσια της συνεχόμενης συνεργασίας  του Κέντρου Κοινότητας  με σχολεία, μαθητές και γονείς  επιλέξαμε με αφορμή  τα Χριστούγεννα να ξανασυναντηθούμε  σε ένα διαφορετικό χώρο και με γιορτινή διάθεση. Η δράση αυτή είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Δήμου, του Κέντρου Κοινότητας, συγγραφέων, της κα Θάνου Αγγελικής ( συνταξιούχος Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής, Δρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) και της κα. Μπαλαμώτη Σοφίας, ψυχολόγος του Κέντρου κοινότητας, καθώς και της αφηγήτριας, Χρυσάνθης Κυρίτση .

Τα μπισκοτάκια που έμαθαν να λένε όχι, ο Μουτάζ, το αρκουδάκι της αγκαλιάς, ο Αι-Βασίλης, οι φεγγαρένιοι μανδύες και ένα μυστικό και τα παραμύθια  της  Ίμβρου  μαζί με την ξενάγηση στο χώρο δημιούργησαν ένα υπέροχο τριήμερο για τους μαθητές . 

Μέσω της δράσης αυτής τα παιδιά ήλθαν κοντά με την ιστορία του τόπου τους και εισέπραξαν μέσω των παραμυθιών τη θαλπωρή των Χριστουγέννων.

Το Κέντρο Κοινότητας ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς για την άμεση ανταπόκρισή τους, καθώς τον κ. Γιώργο Σαββανάκη για την καταπληκτική ξενάγηση και την κα Μάρθα Σαράντη για την υπέροχη φιλοξενία στο χώρο.   Στο Κέντρο Κοινότητας απευθύνονται οι ωφελούμενοι του ΚΕΑ, των προνοιακών επιδομάτων, άνεργοι και γενικά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Παρέχεται συμβουλευτική απασχόλησης  και ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Add Comment