ΗΜΕΡΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ “Όταν πονάει η ψυχή, το σώμα νοσεί ”Ψυχοσωματικά συμπτώματα και αυτοάνοσα νοσήματα”

ΗΜΕΡΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ “Όταν πονάει η ψυχή, το σώμα νοσεί ”Ψυχοσωματικά συμπτώματα και αυτοάνοσα νοσήματα”

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο Βελεστίνο, στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική  εκδήλωση του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου με θέμα “Όταν πονάει η ψυχή, το σώμα νοσεί ”Ψυχοσωματικά συμπτώματα και αυτοάνοσα νοσήματα”.

Η εκδήλωση εντάχθηκε στη θεματική ενότητα «Ημέρες ψυχολογίας» του ΚΕΠ Υγείας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεώργιος Παπαδάμ και η πρόεδρος της κοινότητας Αγ. Γεωργίου κ. Ουρανία Γκουρίτσα.

Η ομιλήτρια κ. Μητροπούλου Ανδριανή, Ψυχολόγο – εκπ. Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας μέσα από την εισήγησή της & τις σχετικές προβολές, που τις συνόδευαν, κατάφερε να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού. Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα. Ψυχοσωματικά: Πονάει η ψυχή, νοσεί το σώμα “. Υπό το πρίσμα της ολιστικής προσέγγισης του ανθρώπου, η κατάσταση της υγείας συνδέεται με την παράλληλη θεραπεία του σώματος αλλά και την θεραπεία της ψυχής. Πίσω από κάθε αυτοάνοσο νόσημα βρίσκονται ανέκφραστα, απωθημένα συναισθήματα και κάποιος στρεσογόνος παράγοντας που πυροδοτεί την εμφάνιση του.

Την εισήγηση ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και γόνιμος προβληματισμός. Πίσω από κάθε αυτοάνοσο νόσημα βρίσκονται ανέκφραστα, απωθημένα συναισθήματα και κάποιος στρεσογόνος παράγοντας που πυροδοτεί την εμφάνιση του.

Την εκδήλωση έκλεισε η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Αντωνία Χασιώτη αναφέροντας για τη συνέχεια της δράσης και σε άλλες κοινότητες του Δήμου και τόνισε: «Θα ήθελα να αναφέρω ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την τεράστια δύναμη της ψυχικής μας κατάστασης  και να πάρουμε ως μήνυμα το αυτόανοσο για αλλαγή συμπεριφοράς. Το ανθρώπινο σώμα έχει ανάγκη από σωματική άσκηση, την κατάλληλη για τον καθένα διατροφή, αποτοξίνωση, την θεραπευτική επαφή με τη φύση  και πάνω από όλα αγάπη».  Η επόμενη με την ίδια θεματολογία στον Αγ. Γεώργιο στις 9 Φεβρουαρίου, στο Βελεστίνο θα ακολουθήσει επόμενη ενημερωτική εκδήλωση τον Μάρτιο με κάποιο από τα θέματα που ζητήθηκαν στην αίθουσα.

Add Comment