ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Αυξάνεται καθημερινά η επισκεψιμότητα στο  Εκθεσιακό Κέντρο Πολιτισμού «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ» στο Βελεστίνο, την έδρα του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Εβδομαδιαία επισκέπτονται τον χώρο μαθητές από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, τουριστικά γκρουπ αλλά και μεμονωμένοι επισκέπτες. Ο χώρος περιλαμβάνει πλούσιο εκθεσιακό υλικό σχετικά με τον Ρήγα Βελεστινλή και ένα από τα πρωτότυπα αντίτυπα της Χάρτας του, που τυπώθηκε το έτος 1797.

            Ο χώρος λειτουργεί κατά τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 08.00 έως και τις 15.00. Σχολεία και εκδρομικά γκρουπ εξυπηρετούνται και άλλες ημέρες της εβδομάδας κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους του χώρου.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το : 2425022579.

            Ήδη, η ομάδα τουριστικής προβολής του δήμου δέχεται εβδομαδιαία επισκέπτες στο Εκθεσιακό Κέντρο Πολιτισμού, όπου πραγματοποιείται ξενάγηση στο χώρο και ενημέρωση για την περιοχή.

            Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει ενημερώσεις στους μαθητές των σχολείων για τη ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή και ιστορικά στοιχεία για την αρχαία πόλη των Φερών.

            Στόχος είναι όλοι οι μαθητές του δήμου να γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής, όπου διαμένουν και αντλούν την καταγωγή τους.

            Επίσης, θα διοργανωθούν ειδικές ξεναγήσεις για όλους τους δημότες στο Εκθεσιακό Κέντρο Πολιτισμού με θεματική ενότητα αρχικά τον Ρήγα Βελεστινλή.

            Η ομάδα τουριστικής προβολής είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του  Εκθεσιακού Χώρου- Κέντρου Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής», την ανάδειξη όλων των σημείων  πολιτιστικού ενδιαφέροντος του Δήμου, καθώς και τη διενέργεια   υπηρεσιών ξενάγησης από διπλωματούχο επαγγελματία, την αξιοποίηση της πλούσιας πολιτισμικής κληρονομιάς του δήμου Ρήγα Φεραίου και των εγκαταστάσεων σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, με στόχο να μετατραπεί ο δήμος  σε πόλο έλξης  επισκεπτών-τουριστών. Σταδιακά, το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενταχθούν σε ένα ενιαίο δίκτυο προβολής και ξενάγησης όλα τα μουσεία του δήμου και συγκεκριμένα :1. το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ριζομύλου, 2. το Λαογραφικό Μουσείο Στεφανοβικείου, 3. το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Κερασιάς (Κ.Ι.ΠΟ.ΚΕ),  4. το Κέντρο Έρευνας και Προστασίας Αυτοφυούς Ορχιδέας στην Κερασιά, 5. το Μουσείο Ηλία Λεφούση στην Κερασιά, 6. το Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου (Μουσείο Κάρλας) στα Κανάλια και το 7. το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας στα Κανάλια.

      Ο δήμος εξασφαλίζει για τον κάθε επισκέπτη και γκρουπ, συνοδεία, ασφάλεια και διευκόλυνση τους καθ’όλη τη διάρκεια της ξενάγησης. Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας δήλωσε: «Μέλημα μας αποτελεί ο σωστός και αποτελεσματικός σχεδιασμός μιας τουριστικής προβολής του Δήμου Ρήγα Φεραίου προκειμένου να καταστεί τουριστικός προορισμός με ταυτόχρονη αύξηση της επισκεψιμότητας. Στα πλαίσια ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς για την οποία διακρίνεται, ως Δήμος Ρήγα Φεραίου έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες υλοποίησης μίας σειράς δράσεων και παρεμβάσεων με στόχο την τουριστική προβολή της περιοχής. Η ομάδα τουριστικής προβολής του δήμου μας έχει, ήδη, ξεκινήσει μία σειρά δράσεων που θα αφορούν σε όλο τον δήμο και θα παρέχει σε όλο τον κόσμο που επισκέπτεται την περιοχή μας  άριστες υπηρεσίες ξενάγησης, πληροφόρησης και ένταξης σε ένα τουριστικό δίκτυο που θα ενσωματώνει κάθε σημείο της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας».

Add Comment