ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ                                                  Βελεστίνο,  20-05-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Συγκινητική ήταν η προσέλευση  των εθελοντών αιμοδοτών, διασφαλίζοντας  στο μέγιστο βαθμό την επιτυχία της δράσης της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώθηκε από το Δήμο Ρήγα Φεραίου στις 19/5 σε συνεργασία με τους συλλόγους του Δήμου.

Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ενότητα και τη προσφορά προς τους συνανθρώπους μας, όπως αρμόζει σε ανάλογες δράσεις προσφοράς ζωής.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο Βελεστίνο, στον πεζόδρομο έναντι Δημαρχείου, με υποδειγματική οργάνωση στη διάταξη του χώρου και με την εφαρμογή όλων των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας (τήρηση αποστάσεων κλινών, ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ αιμοδοτών, χρήση γαντιών και μασκών).    

Στο προσκλητήριο της ανθρωπιάς ανταποκρίθηκαν πολλοί δημότες, ο Δήμαρχος, Δημήτρης Νασίκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ.κ. Αθ.Βλάχος, Ευ. Γιαννακός και Μαρ. Μπαρτζιάλης, η τοπική σύμβουλος Βελεστίνου, Αν. Γιάτσιου, ο διοικητής του Α.Τ. Ρήγα Φεραίου, Στ. Καρκάλης, μέλη συλλόγων, υπάλληλοι του δήμου, φορείς και εθελοντές.

Ευχαριστούμε  θερμά όλους τους συλλόγους, εθελοντές αιμοδότες – πολίτες που ανταποκρίθηκαν με κάθε τρόπο στο κάλεσμά μας με μεγάλη προθυμία, καθώς επίσης, όσους  ασχολήθηκαν με ιδιαίτερο ζήλο στην προσπάθειά μας.

 Ιδιαίτερα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ομάδα της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου που με τη δική της αρωγή και προσπάθεια, έφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δίδοντας μεγαλύτερη αισιοδοξία  και για επόμενες ανάλογες δράσεις.

Ο  Δήμαρχος  χαρακτήρισε  την σημερινή ημέρα πράξη αλληλεγγύης  και υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας που δημιουργεί  ευαισθητοποιημένους πολίτες  με υποδειγματική συνέπεια και ευθύνη του δημότη προς τους συνανθρώπους του  εξασφαλίζοντας τις ανάγκες σε αίμα  σε όσους έχουν άμεση ανάγκη από αίμα.  

Συγκεντρώθηκε ικανοποιητική ποσότητα αίματος, η οποία προορίζεται για την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος και τη διάθεσή της, κυρίως σε μεταγγιζόμενες ομάδες πληθυσμού και σε όσους  έχουν ανάγκη από αίμα. Είναι μια ικανοποίηση όταν μπορείς να βοηθήσεις κάποιον σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής του που έχει ανάγκη σε αίμα. Όλοι οι σύλλογοι  αιμοδοτών του Δήμου μας καθώς και η Δημοτική τράπεζα αίματος έχουν ως μέλημα τους να είναι συμπαραστάτες για τον καθένα  μας.

Add Comment