ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ- ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ- ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

              ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ                                                    Βελεστίνο,  27-05-2020               

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ- ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Σε περιόδους αυξημένου άγχους, όπως αυτή που διανύουμε, είναι σημαντικό να εντάξουμε  στη διατροφή μας τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Μάλιστα, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της διάθεσης και της ενέργειάς μας.

Στα πλαίσια των θεματικών εβδομάδων που ξεκινούν από το ΚΕΠ Υγείας,  την Δευτέρα 1/6 ξεκινά η πρώτη θεματική εβδομάδα με την  διατροφική συμβουλευτική.

Οι δημότες θα έχουν την δυνατότητα να μιλήσουν με τους ειδικούς σε προσωπικό ραντεβού, γνωρίζοντας το ρόλο της σωστής διατροφής στην υγεία ,στην ευεξία, καθώς και την ρύθμιση ή αποφυγή νοσημάτων.

Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ έχει ως στόχο την εκπαίδευση του καθένα προσωπικά,  ώστε να μπορέσει ο ίδιος  να τροποποιήσει την διατροφική του συμπεριφορά, μέσω δε της συμβουλευτικής καθοδήγησης να ορισθούν εφικτοί στόχοι και πραγματοποιήσιμοι.

            Η υγιεινή διατροφή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξισώνεται με δίαιτες, οι οποίες είναι ευκαιριακές, πρόσκαιρες, αναποτελεσματικές μακροπρόθεσμες και πολλές φορές επικίνδυνες και επιβλαβείς για την σωματική και ψυχική υγεία.

Όπως είπε κάποτε ο Ιπποκράτης “Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας” ,κατανοούμε πόσο σημαντική είναι η τροφή για τον οργανισμό μας και ότι για να είμαστε υγιείς τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά πρέπει να προσέχουμε από τι απαρτίζεται η διατροφή μας και όχι μόνο.

Για μακροζωία και για θεραπεία πολλών συμπτωμάτων, πολλά τρόφιμα είναι θεραπευτικά και μας κάνουν καλό αρκεί να είμαστε προσεκτικοί και άκρως ενήμεροι για το τι μας ωφελεί πραγματικά και να προσέχουμε σε περίπτωση τυχών αλλεργίας ή κάποιας δυσανεξίας σε κάποιο τρόφιμο που ίσως είναι επιβλαβής τελικά για την υγεία μας. Όπως γνωρίζουμε, είμαστε ότι τρώμε και η ποιότητα των τροφών είναι πολύ σημαντική και επιδρά, επίσης, στην ποιότητα της δικής μας ζωής.

                   Η σωστή διατροφή χαρίζει υγεία .

Η παραπάνω δράση θα υλοποιηθεί από τους νέους επιστήμονες ειδικούς του Δήμου μας:

  • Ραφαηλία Καλαμπακιώτη,  Διατροφολόγος –Διαιτολόγος
  • Ελένη Μπαζούκη,  τελειόφοιτη τμήματος «Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας» ΔΙ.ΠΑ.Ε Θεσσαλονίκης,

που πάντα με καλή διάθεση στηρίζουν ανάλογες δράσεις του ΚΕΠ Υγείας και με την Διαιτολόγο του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής,  Χονδρογιάννη Νεοκλεία.  

Κατά την επίσκεψή σας  θα πρέπει να έχετε το τελευταίο βιοχημικό έλεγχο που κάνατε.

Θα υπάρχει δυνατότητα λιπομέτρησης.

Τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα για τον covid 19

Η Δράση θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο, Ριζόμυλο, Κανάλια και Αγ.Γεώργιο

Για τη σωστή ροή και καλύτερη εξυπηρέτηση όλων θα πρέπει να τηλεφωνήσετε στο 2425023794.

Add Comment