ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤIΚΗ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ & ΔΩΡΕΑΝ ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤIΚΗ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ  & ΔΩΡΕΑΝ  ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤIΚΗ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ  & ΔΩΡΕΑΝ  ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΑ

Με επιτυχία την Πεμπτη, 25/9/2020, στο χώρο του Bοήθεια στο σπίτι στο Στεφανοβίκειο Δήμου Ρήγα Φεραίου, σε συνέχεια της Θεματικής Εβδομάδας Διατροφικής Συμβουλευτικής του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου, πραγματοποιήθηκε ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤIΚΗ.

Η Δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Κ.Ε.Π Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου,  και του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι. Δόθηκαν    δωρεάν  οδηγίες  στους δημότες από την ειδική  διαιτολόγο συνεργάτη του ΚΕΠ Υγείας, Ακριβούση Μαρία για καλύτερη ρύθμιση των χρόνιων νοσημάτων, έγινε λιπομέτρηση και δόθηκε συμβουλευτική για σωστή ισορροπημένη διατροφή.

Επίσης, από τους εργαζόμενους του Βοήθεια στο σπίτι,  πραγματοποιήθηκε δράση πρόληψης χρονίων νοσημάτων και ενημέρωση για τους εμβολιασμούς στους κατοίκους της τρίτης ηλικίας της Κοκκίνας. Η παραπάνω δράση είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη ηλικία και θα συνεχιστεί σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας, παίρνοντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης της δημόσιας υγείας.( Covid-19)

Η  Αντωνία Χασιώτησυντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου αναφέρει : «Ευχαριστούμε θερμά την επιστημονική συνεργάτη μας Διατροφολόγο  Μαρία Ακριβούση, η οποία στα πλαίσια του εθελοντισμού πρόσφερε τις υπηρεσίες της  δίνοντας χρήσιμες οδηγίες διατροφής  στους δημότες μας.

Οι   παραπάνω δράσεις  αποτελούν για το Δήμο μια ευκαιρία για να βοηθηθούν και να ωφεληθούν οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας, μέσα από μια σειρά προγραμμάτων πρόληψης και ενημέρωσης σε θέματα υγείας. Στόχος είναι η προάσπιση και προαγωγή της δημόσιας υγείας, η προώθηση της σημασίας της πρόληψης και η υιοθέτησης υγιεινών προτύπων ζωής».

Add Comment