ΣΤΟ 16ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

ΣΤΟ 16ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ                                                             Βελεστίνο, 14-10-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΟ 16ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στο Ηράκλειο Αττικής συμμετείχε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου διαδικτυακά, με θέμα «Υγιείς και ανθεκτικές πόλεις στην περίοδο της κρίσης: Η εφαρμογή των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης μέσω των 6 πολιτικών του Π.Ο.Υ. για τον άνθρωπο».

Το συνέδριο έλαβε χώρα την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, με συμμετοχή 94 ομιλητών και 52 Δήμων με παρουσίαση καλών πρακτικών ή με ομιλίες, διήρκεσε δύο ημέρες, και από πλευράς Δήμου Ρήγα Φεραίου, έγινε παρουσίαση από την Αντωνία Χασιώτη,    υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας και συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου, με θέμα :  «Ευαισθητοποίηση των δημοτών για τα καρδιαγγειακά μέσα από τις πεζοπορίες».

Το συνέδριο παρακολούθησαν διαδικτυακά, περισσότεροι από 300 σύνεδροι.

Η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση προσπαθώντας να αναδείξει το πώς οι πόλεις, οι κοινωνίες, που έχουν οργανωθεί με αρχές, αξίες και μεθόδους όπως των Υγιών Πόλεων, έχουν καταστεί ανθεκτικές και τελικά αντέχουν και μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε κρίση.

Η παρουσίαση έγινε από το χώρο του  Κέντρου Πολιτισμού Ρήγας Βελεστινλής στο Βελεστίνο, τιμώντας τον δικό μας εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή & καταδεικνύοντας τη διαχρονικότητα της προσωπικότητας του Ρήγα .

Η Λειτουργία του ΚΕΠ υγείας στο Δήμο μας ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2016 και υποστηρίζεται από το προσωπικό του βοήθεια στο σπίτι και των κοινωνικών δομών, αποδεικνύοντας την δυνατότητα των υπηρεσιών στη συνεχώς εξελισσόμενη πρωτοβάθμια υγεία και τη συμμετοχή τους στις ανάγκες της κοινότητας.

Η παρουσίαση έγινε μέσα από εικόνες και, κυρίως, των μονοπατιών του δήμου μας,    τονίζοντας τα πλεονεκτήματα της άσκησης.

Στο διαδικτυακό 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. αναδείχθηκε ότι το Δίκτυο και τα μέλη του, μέσα από την υγειονομική κρίση έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τα οφέλη της δικτύωσης, να διατηρήσουν και να αυξήσουν τις συνέργειες και συνεργασίες μεταξύ των μελών του,  καθώς επίσης,  κατόρθωσαν να υποστηρίξουν και σε αυτή την κρίση τούς πολίτες και συνεχίζουν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν δράσεις για το μέλλον, με άξονα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αποδεικνύοντας ξανά και ξανά τη δύναμη και τις δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης, την αμεσότητα ανταπόκρισης, τη γνώση των τοπικών προβλημάτων, την κινητοποίηση και αξιοποίηση του τοπικού πληθυσμού και τελικά την υποστήριξη της κοινωνίας.

Add Comment