ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΞΥΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΞΥΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ευχαριστώ τον Γιώργο Ξυνό και την εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ για την συνέντευξη:
ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΡΓΑ 10 εκ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ
Τέσσερα σημαντικά έργα εξελίσσονται σήμερα στον Δήμο Ρήγα Φεραίου συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ. Πρόκειται για έργα που θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας και της καθημερινότητας της ζωής των δημοτών με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας τόνισε ότι «με καθημερινή, αθόρυβη, αλλά ουσιαστική δουλειά καθημερινά, κάνουμε έργα ουσίας για τους δημότες».
Το πρώτο έργο αφορά στη δημιουργία Αθλητικού Κέντρου σε χώρο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χλμ. από τη λίμνη Κάρλα. Στόχος είναι η ανακατασκευή του ανενεργού κτιρίου, του πρώην Γεωργικού Συνεταιρισμού, το οποίο είναι διαστάσεων 20,20Χ49,60 μ2, αποτελείται από τρείς αίθουσες Α, Β, Γ και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του.
Σύμφωνα με τη μελέτη υλοποιούνται τα παρακάτω έργα:
-Η ενιαία αίθουσα Α του ανενεργού κτιρίου, διαστάσεων 20,20Χ35,00 μ2, θα διαμορφωθεί σε αθλητικό χώρο μπάσκετ – βόλεϊ με έναν χώρο πτυσσόμενων κερκίδων για την παρακολούθηση παιχνιδιών. Ο συγκεκριμένος χώρος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων και δη πολιτιστικών εκδηλώσεων.
-Η αίθουσα Β του ανενεργού κτιρίου, διαστάσεων 20,20Χ7,00 μ2, θα διαμορφωθεί κατά ένα μέρος με τουαλέτες – αποδυτήρια αθλητών και το άλλο μέρος θα διαμορφωθεί σε κυλικείο – αναψυκτήριο. Στο κτίριο θα κατασκευαστούν ειδικοί χώροι υγιεινής των ΑμεΑ.
-Η αίθουσα Γ, διαστάσεων 20,20Χ7,00 μ2, προτείνεται ως αίθουσα γυμναστικής. Την εν λόγω αίθουσα θα μπορούσαν να τη χρησιμοποιούν και οι χορευτικοί σύλλογοι του Δήμου για μαθήματα. Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις διατηρούν το κτίριο, δεν αλλοιώνουν τα αρχιτεκτονικά και αισθητικά του χαρακτηριστικά και γίνεται χρήση εφαρμογών φιλικών προς το περιβάλλον, καθώς επίσης υιοθετούνται αρχές και υλικά βιοκλιματικού σχεδιασμού.
Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, (έκτασης περίπου 24 στρεμμάτων) θα κατασκευασθούν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, δύο γήπεδα τένις, παιδική χαρά, χώρος καθιστικού – αναψυκτηρίου, τεχνητή λίμνη, υπαίθριο θέατρο, αλσύλλιο πελαργών, διαδρομές για τρέξιμο, ποδηλασία ή περπάτημα αναψυχής και μικρή τεχνητή λίμνη με την ξύλινη πεζογέφυρα, που δημιουργείται κεντρικά του χώρου στη νοτιοανατολική πλευρά και θα αποτελεί έναν υδάτινο κήπο συμβάλλοντας στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.
Έργα ύδρευσης- αποχέτευσης
Το δεύτερο έργο αφορά στον εκσυγχρονισμό υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση, στη Δημοτική Κοινότητα Κεραμιδίου.
Το έργο έχει ως φυσικό αντικείμενο την αντικατάσταση του υπάρχοντος δικτύου αμιαντοσωλήνων με αγωγούς από PE τρίτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων και των παροχών προς τους καταναλωτές. Η διέλευση των αγωγών θα γίνει μέσα από το οδικό δίκτυο της κοινότητας. Η διαδρομή των αγωγών επιλέχθηκε με στόχο τον εύκολο έλεγχο και επισκευή σε τυχόν βλάβη του δικτύου, αλλά και την εύκολη μελλοντική επέκταση προς σημεία που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή υδροδότηση. Συγχρόνως κατά την κατασκευή λόγω των εναλλαγών που παρατηρούνται στην κλίση του φυσικού εδάφους υπάρχει πρόβλεψη για κατασκευή όπου απαιτείται διατάξεων αερεξαγωγής ή εκκένωσης.
Το τρίτο έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας και αυτοματισμών του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου με σκοπό την εξασφάλιση της επάρκειας και της ποιότητας του πόσιμου νερού, την προστασία του περιβάλλοντος, την προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων στα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου που παρουσιάζουν ελλειμματικό υδατικό ισοζύγιο, μη ορθολογικό τρόπο λειτουργίας, ενώ απαιτείται και ιδιαίτερη μέριμνα για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού.
Το τέταρτο έργο αφορά στο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και αγωγών μεταφοράς λυμάτων, στις Δημοτικές Κοινότητες Αγ. Γεωργίου και Αερινού.
Τα δίκτυα συλλογής ακαθάρτων του Αγ. Γεωργίου και Αερινού είναι δίκτυα βαρύτητας και θα αποχετευθεί σε αυτά το σύνολο των οικισμών που ανέρχεται για τον Αγ. Γεώργιο σε περίπου 356 στρ. και για τον οικισμό του Αερινού σε 211 στρ. στα οποία έχει θεωρηθεί ενιαία πυκνότητα δόμησης.
Έχει ήδη ολοκληρωθεί το εσωτερικό δίκτυο των οικισμών, καθώς και ο κεντρικός αγωγός μεταφοράς των λυμάτων μαζί με τα απαιτούμενα αντλιοστάσια οδηγώντας προς το τελικό αντλιοστάσιο της Β’ ΒΙΠΕ, προκειμένου να οδηγηθούν στις ΕΕΛ του Βόλου.
Δήλωση Δημήτρη Νασίκα
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκας μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Η προσπάθεια για την ανάδειξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου συνεχίζεται με τέσσερα ακόμη έργα τα οποία ξεκινούν μέσα στο επόμενο δίμηνο του 2021. Τα έργα αυτά είναι: Ανάπλαση και αισθητική – λειτουργική αναβάθμιση του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου, ασφαλτόστρωση δημοτικών οδών, ανάπλαση του Δημοτικού Σταδίου του Βελεστίνου, κατασκευή του Μουσείου Πόλης στο Βελεστίνο.
Υλοποιούμε έργα και παρεμβάσεις απαραίτητες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων του Δήμου. Παρά τους περιορισμένους πόρους η Δημοτική Αρχή επεμβαίνει όπου απαιτείται και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της δίνει λύσεις σε υπαρκτά ζητήματα.
Η υλοποίηση των παραπάνω έργων, πέραν της χρησιμότητάς τους, θα στηρίξουν θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσουν μόχλευση στην τοπική οικονομία».