ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ «Αγροτική οδός στη Δ.Ε Κάρλας Δήμου Ρήγα Φεραίου»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ «Αγροτική οδός στη Δ.Ε Κάρλας  Δήμου Ρήγα Φεραίου»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ «Αγροτική οδός στη Δ.Ε Κάρλας  Δήμου Ρήγα Φεραίου (Τμήμα Στεφανοβίκειο – Ριζόμυλο – Επαρχ. Οδός Ριζόμυλου-Καναλίων)»  με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0035990901

 

 

Ο Δικαιούχος Δήμος Ρήγα Φεραίου,

προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό [ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)] για την ανάθεση του Υποέργου με τίτλο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΣΤΗ Δ.Ε ΚΑΡΛΑΣ  ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ (ΤΜΗΜΑ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ – ΡΙΖΟΜΥΛΟ – ΕΠΑΡΧ. ΟΔΟΣ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ-ΚΑΝΑΛΙΩΝ)»,  (CPV: 45233123-7), Κωδικός ΝUTS: EL613  με προϋπολογισμό 806.451,61 € και Φ.Π.Α. 193.548,39€

Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών:

α) κατηγορία ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ, με προϋπολογισμό 1.000.000,00€ (περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ, απρόβλεπτα, απολογιστικές εργασίες και αναθεώρηση).

 

Το παρόν έργο αφορά τη βελτίωση της βατότητας της αγροτικής οδού, στην περιοχή των οικισμών Στεφανοβικείου και Ριζομύλου, Δ.Ε. Κάρλας του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Το προς βελτίωση οδικό τμήμα της αγροτική οδού, εξυπηρετεί τις αγροτικές εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής Στεφανοβικείου και Ριζομύλου.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στη βελτίωση της βατότητας της αγροτικής οδού (από χωματόδρομο σε ασφαλτοστρωμένη οδό) στην Δ.Ε. Κάρλας του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο τμήμα Στεφανοβίκειο – Ριζόμυλο – Επαρχ. Οδός Ριζόμυλου Καναλίων, συνολικού μήκους 7.204.84 μ.  Η βασική οδός (Road-01) έχει λειτουργικά χαρακτηριστικά, οδών εκτός σχεδίου πόλεως ήτοι κατά ΟΜΟΕ ( Πλάτος οδοστρώματος (m) –Τυπική διατομή 5.50 / ζ2 ) κατηγορία οδού  Αv – Δευτερεύουσα αγροτική οδός. Ταχύτητα μελέτης 40 χλμ. / ώρα. Η επιτρεπόμενη ταχύτητα μελέτης, είναι και αυτή, 40χλμ. / ώρα.

Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο χώρο, «ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί»  της πύλης  www.promitheus.gov.gr, καθώς  και  στην  ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής,   του Δήμου Ρήγα Φεραίου   https://rigas-feraios.gr.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται σε έργα κατηγορίας Οδοποιίας  και που είναι εγκατεστημένα σε:

α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,

β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),

γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό  ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και

δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 05/09/2023, ημέρα Τρίτη και  ώρα  10:00 π..μ. και  ως  ημερομηνία  και  ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης  των προσφορών ορίζεται η 12/09/2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ. (άρθρο 18 της διακήρυξης), η οικονομική προσφορά των διαγωνιζομένων, θα συνταχθεί και θα υποβληθεί σύμφωνα με αντίστοιχα άρθρα του N.4412/2016.

Η επιλογή του Αναδόχου, θα γίνει σύμφωνα με την «ανοικτή διαδικασία» του άρθρου 27 του ν. 4412/2016 και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού.

Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι  η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή).

Κάθε  προσφέρων  μπορεί να υποβάλει μόνο  μία  προσφορά.

Δεν επιτρέπεται η υποβολή εναλλακτικών προσφορών.

Δε γίνονται δεκτές προσφορές για μέρος του αντικειμένου της σύμβασης.

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα που ορίζεται παραπάνω, σε ηλεκτρονικό φάκελο του υποσυστήματος. Για τη συμμετοχή στην παρούσα διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη  από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΗΔΗΣ – Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr) ακολουθώντας τη  διαδικασία εγγραφής του άρθρου 5 παρ. 1.2  έως  1.4  της  Κοινής  Υπουργικής  Απόφασης  με  αρ.  117384/26-10-2017  (3821  Β’) «Ρυθμίσεις τεχνικών ζητημάτων που αφορούν την ανάθεση των Δημοσίων Συμβάσεων έργων, μελετών, και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών  με χρήση των επιμέρους εργαλείων και διαδικασιών  του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)».

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους δεκαέξι χιλιάδων εκατό είκοσι εννέα ευρώ και τριών λεπτών (16.129,03 €)οποία απευθύνεται στον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Οι εγγυητικές επιστολές συμμετοχής δεν γίνονται δεκτές, αν δεν έχουν χρόνο ισχύος τουλάχιστον για τριάντα (30) ημέρες μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς του άρθρου 19 της Αναλυτικής διακήρυξης

Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι δέκα (10) μήνες από την ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών. (Όπως αναγράφεται και στο άρθρο 19 της Διακήρυξης).

Το έργο είναι ενταγμένο στο Μέτρο 4, Δράση 4.3.4  «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ» του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020 με Κωδικό Ο.Π.Σ.Α.Α. 0035990901, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και το Ελληνικό Δημόσιο και είναι εγγεγραμμένο στο ΠΔΕ με ενάριθμο  2022ΣΕ08210036.  Είναι εγγεγραμμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του 2023 του Δήμου Ρήγα Φεραίου με Κ.Α  64-7336.24

Προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής στον Ανάδοχο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη αναλυτική διακήρυξη.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε (12) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Οι αποκλειστικές και ενδεικτικές τμηματικές προθεσμίες του έργου αναφέρονται στην Ε.Σ.Υ.

Για τη δημοπράτηση του έργου έχει εκδοθεί η υπ’ αριθμ. πρωτ.. 2994 /01-08-2023 (ΑΔΑ:ΡΖ1Ι4653ΠΓ-67Δ ) σύμφωνη γνώμη δημοπράτησης της Ε.Υ.Δ./ ή ΕΦ.Δ.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από το αρμόδιο όργανο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση, να παραλαμβάνουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π.) από την έδρα του Δικαιούχου Δήμου Ρήγα Φεραίου, ( διεύθυνση: Πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου 66), μέχρι τις 30/08/2023.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020” με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και συγκεκριμένα από την ΣΑΕ  082/1.

Ο Κωδικός ΣΑΕ του έργου είναι 2022ΣΕ08210036.

 

Τα αρχεία του διαγωνισμού έχουν ανέβει στην πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ στον Α/Α 202651  Διαγωνισμό